Van gerecycleerde plastic flessen kan je banden maken

1mnd geleden

gerecycleerde petflessen wordt vervaardigd, vervangt volledig het conventionele polyester in het karkas van de band.

De ContiRe.Tex technologie maakt gebruik van polyestergarens die worden verkregen uit gebruikte plastic flessen die op geen enkele andere manier worden gerecycleerd. Het bedrijf gebruikt ook geen tussenstappen met chemische stoffen. In een speciaal recyclingproces worden de flessen gesorteerd en mechanisch gereinigd, nadat ze zijn ontdopt. Het pet wordt daarna mechanisch versnipperd, gegranuleerd en tenslotte verwerkt tot polyestergarens.

Alle banden met ContiRe.Tex-technologie die momenteel in de volgende marktintroductiefase worden geproduceerd, komen uit de bandenfabriek van Continental in Lousado, Portugal. Banden met deze technologie dragen een speciaal "Bevat gerecycleerd materiaal"-logo op de zijwand.

Ook in competitie

Voor het tweede seizoen van de volledig elektrische raceserie Extreme E, die in februari van start ging, heeft Continental een band ontwikkeld die ook ContiRe.Tex gebruikt. In dezelfde geest zullen ook de volgwagens voor de Tour de France van dit jaar uitsluitend met ContiRe.Tex-banden worden uitgerust.

De PremiumContact 6, EcoContact 6 en AllSeasonContact-banden zullen de eerste zijn die van deze nieuwe technologie kunnen profiteren. Er zijn ongeveer 40 gerecycleerde petflessen nodig om één set autobanden te maken.

Tags: Insoliet
Van gerecycleerde plastic flessen kan je banden maken
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in