Tesla's fabriek in Shanghai weer dicht vanwege lockdown

1mnd geleden

Met een nieuwe, wijdverspreide lockdown in China wil de regering het risico van een nieuwe uitbraak van Covid-19-besmettingen voorkomen. Daarom moet Tesla zijn fabriek in Shanghai sluiten.

Nadat de Tesla-gigafabriek in Shanghai in maart voor het eerst werd getroffen, toen een tweedaagse sluiting werd bevolen, is deze opnieuw stilgelegd. De autoriteiten hebben besloten tot een strikte lockdown in twee fasen om een nieuwe uitbraak van de epidemie een halt toe te roepen en de bevolking te testen. De wijken ten oosten van de Huangpu-rivier, waar de Gigafabriek is gevestigd, zullen tussen 28 maart en 1 april worden afgesloten. De fabriek is daarom op dit moment gesloten. Daarna zullen de westelijke districten tussen 1 april en 5 april worden gesloten.

Weinig invloed

Deze stopzetting zou niet al te veel impact moeten hebben op de Europese leveringen, aangezien de productieachterstand zal zijn weggewerkt voordat de volgende partij Model 3's naar het Oude Continent wordt gestuurd. Toch als de epidemiologische situatie, zoals verwacht, verbetert. De Model Y wordt nu geproduceerd in de eerste Europese Gigafabriek van het merk, in de buurt van Berlijn.

Tags: Insoliet Tesla
Tesla's fabriek in Shanghai weer dicht vanwege lockdown

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in