Tesla uitgedaagd zijn Russische auto's te blokkeren

2mnd geleden

Onder druk van het Westen en in lijn met de economische sancties tegen Rusland hebben vele bedrijven en autofabrikanten hun activiteiten in het land reeds stopgezet. Dit is niet het geval voor Tesla. De CEO van het bedrijf is op Twitter uitgedaagd om zijn auto's "los te koppelen".

In plaats van Rusland fysiek aan te vallen, gaf de westerse wereld er de voorkeur aan het land te raken waar het pijn doet: de portemonnee. BP, Shell, CMA CGM, Coca-Cola, McDonald's, Ikea en de meeste autofabrikanten hebben hun activiteiten reeds stopgezet of het land zelfs te verlaten. En dit is waarschijnlijk nog maar het begin.

Voorlopig is Tesla nog niet gevolgd, maar verschillende internetgebruikers hebben CEO Elon Musk op Twitter - het favoriete communicatiemiddel van de miljardair - opgeroepen om alle Tesla-auto's die in Rusland in omloop zijn gewoon "los te koppelen". Een drastische maatregel die moeilijk voorstelbaar lijkt en die duizenden Russen van hun auto zou beroven op een ogenblik dat hun economie een historisch dieptepunt heeft bereikt. Hoewel de zakenman nog niet heeft gereageerd, heeft Tesla zijn steun aan de Oekraïense bevolking al betuigd door zijn superchargers in de buurt van de Oekraïense grens gratis te maken voor iedereen, met name in Polen en Moldavië.

Starlink uitschakelen

Enkele dagen geleden werd Musk al verzocht om zijn Starlink-satellieten los te koppelen, om de internetconnectie met Rusland te verstoren. Het bedrijf weigerde dit te doen om de andere klanten niet te benadelen die zonder internetverbinding zouden komen te zitten.

Tags: Insoliet Tesla
Tesla uitgedaagd zijn Russische auto's te blokkeren

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in