Spa-Classic keert terug in mei!

1mnd geleden

Na een onderbreking van twee jaar zullen er van 20 tot 22 mei opnieuw historische racewagens over het circuit van Francorchamps scheuren.

Spa-Classic, dat in 2011 werd opgericht op het favoriete circuit van de coureurs, is geleidelijk uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese historische race-evenementen. In 2019 verzamelde de Belgische meeting niet minder dan 20.000 toeschouwers. 

Hoewel productieauto's een speciale plaats innemen op het Ardeense circuit, worden de sportprototypes en GT's niet vergeten. De Ferrari 250 GT, de Porsche 917, de Ford GT40 en de Jaguar XJR-9, die deelnamen aan de 1.000 km en de 6 Uren van Spa, staan weer op de baan in hun respectieve startvelden.

Verschillende periodes uit de motorsportgeschiedenis en diverse disciplines van het circuitracen komen aan bod zoals GT, Sport, Prototypes en Touring; van de jaren 50 tot net voor de eeuwwende. Er zal voor elk wat wils zijn op het circuit, maar ook daarbuiten, met tentoonstellingen, animaties en winkels die in de paddock worden opgezet. Ook een groot aantal clubauto's tekent present, met een verwachte aanwezigheid van ongeveer 1.500 eigenaars.

Informatie en programma op https://www.peterauto.fr/fr/spa-classic-2022/.

Spa-Classic keert terug in mei!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in