Russische automarkt stort in, prijzen gaan door het dak

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De economische sancties tegen Rusland na de invasie in Oekraïne beginnen een sterke impact uit te oefenen op het dagelijkse leven van de Russen. In maart stortte de automarkt volledig in, tot het laagste niveau in 15 jaar. Het geringe aanbod heeft ook de prijzen de hoogte in gejaagd.

In maart werden in Rusland 55.129 auto's geregistreerd, de helft minder dan in februari en 62,9% minder dan in februari 2021! De oorzaak zijn uiteraard de sancties die zijn opgelegd als vergelding voor de inval in Oekraïne en die de meeste westerse fabrikanten hebben gedwongen hun activiteiten op de Russische markt stop te zetten.

De weinige beschikbare modellen worden nu tegen een hoge prijs opgekocht, aangezien het agentschap Bloomberg de prijsstijging op ongeveer 40% raamt! Een spectaculaire stijging in combinatie met een munt (de roebel) die in de afgelopen maand bijna 30% van zijn waarde heeft verloren.

Elk merk tekent zware dalingen op: -68,4% voor Kia, -68% voor Hyundai, -65,1% voor Renault en -68,6% voor Toyota, de "buitenlanders" in de top 5 van de markt. Zelfs Lada, de nationale trots, is met 63,6% gedaald als gevolg van het tekort aan onderdelen.

Tags: Insoliet
Russische automarkt stort in, prijzen gaan door het dak
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in