Russische autofabrikant Lada moet productie stopzetten

2mnd geleden

De internationale sancties die de westerse wereld na de inval in Oekraïne heeft opgelegd, beginnen hun tol te eisen van de Russische industrie. In de automobielsector heeft de fabrikant Lada de productie moeten stopzetten wegens een gebrek aan onderdelen. En het is Renault, de eigenaar van het merk, die de prijs moet betalen.

Aan het begin van de maand had Lada al aangekondigd dat haar fabrieken voor enkele dagen gingen sluiten. De reden? De fabrikant had een probleem met de levering van elektrische kabelbomen. Andere merken kampen momenteel met hetzelfde tekort (waardoor de levering overigens nog meer vertraging zal oplopen). In feite is de belangrijkste leverancier van kabelbomen aan Europese merken... in Oekraïne.

Vandaag weten wij dat de Lada-fabrieken niet voor slechts enkele dagen, maar voor onbepaalde tijd zullen worden stilgelegd. Omdat nu de hele toeleveringsketen van het merk een probleem is geworden. De internationale sancties treffen alle leveranciers en onderaannemers van Lada. Zij zitten zonder grondstoffen en kunnen derhalve geen auto-onderdelen meer fabriceren.

Dit is een dubbele straf voor Renault. Het merk had al gereageerd door al zijn activiteiten in Rusland op te schorten. De Franse groep wordt dus dubbel getroffen door de oorlog. Met zijn merken Renault, Dacia en Lada had de Franse groep een goed derde van de Russische markt in handen. Een situatie die zwaar dreigt te wegen op het financiële evenwicht van de groep...

Tags: Insoliet Lada
Russische autofabrikant Lada moet productie stopzetten
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in