Renault verkoopt Lada en al zijn Russische activiteiten

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Renault, onder druk gezet door de invasie in Oekraïne, kondigt aan dat het al zijn activa in Rusland aan de staat heeft verkocht, in lijn met de westerse sancties.

De Russische dochteronderneming is verkocht aan de stad Moskou, met inbegrip van de Avtoframos-fabriek die tot februari de Arkana en de Duster voor de plaatselijke markt bouwde nabij de Russische hoofdstad. De 67,69% van Avtovaz, de moedermaatschappij van Lada, die in handen is van Renault, gaat naar het Centraal Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van Automobielen en Motoren (NAMI).

"Vandaag hebben we een moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen, en we maken een verantwoorde keuze voor onze 45.000 werknemers in Rusland, waarbij we de prestaties van de Groep en onze mogelijkheden om in de toekomst in een andere context naar het land terug te keren, in stand houden. Ik heb vertrouwen in het vermogen van de Renault Groep om haar transformatie verder te versnellen en haar doelstellingen op middellange termijn te overtreffen," aldus Luca de Meo, CEO van de Renault Groep.

De voltooiing van deze transacties is aan geen enkele voorwaarde onderworpen en alle vereiste goedkeuringen zijn verkregen, aldus de Franse groep. De overeenkomst voorziet in een optie voor Renault om haar aandelenpakket in Avtovaz terug te kopen, uitoefenbaar op welbepaalde tijdstippen in de loop van de komende zes jaar, aldus het persbericht dat op dit punt geen nadere bijzonderheden verstrekt.

Renault verkoopt Lada en al zijn Russische activiteiten
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in