Renault sluit Frans dealership vanwege te arme bevolking

2w geleden | Nicolas Morlet

De sluiting van dealers is een courante zaak in de autodistributiesector, maar die van Vaulx-en-Velin in de voorsteden van Lyon wordt een "bad buzz" voor Renault. De reden is de gekozen bewoordingen om de sluiting te rechtvaardigen: "Bevolking met laag inkomen".

Op 31 december sluit de Renault-dealer in Vaulx-en-Velin zijn deuren. Volgens verschillende Franse media rechtvaardigde het merk zijn beslissing  tijdens een presentatie aan de sociale en economische commissie van het bedrijf door te wijzen op de ligging van de vestiging, nabij "een bevolking met een laag inkomen per huishouden, lager dan het nationale gemiddelde".

Nog een andere zin werkte op de gemoederen van de plaatselijke verkozenen, toen in dezelfde presentatie werd gesteld dat de concessie zich zou bevinden in "verkeers- en wetteloze zones die duidelijk ongunstig zijn voor onze activiteiten". De communicatieafdeling van het merk heeft inmiddels toegegeven dat "het niet te ontkennen valt dat de formulering onhandig was", meldt de krant Le Progrès.

Deze formulering doet echter vragen rijzen over de toekomst van de toegang tot auto's voor minder welgestelden, aangezien crisissen en tekorten, alsook de elektrificatie van het aanbod, de prijzen opdrijven.

Renault sluit Frans dealership vanwege te arme bevolking
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in