Project Maybach: Virgil Abloh afscheidswerk

1mnd geleden

Virgil Abloh, een multidisciplinaire kunstenaar die op 28 november overleed, werkte samen met Mercedes aan een elektrische conceptwagen. Deze werd onthuld als posthuum eerbetoon.

Opgeleid als architect, artistiek directeur bij Louis Vuitton, ontwerper, dj en ooit nog  rechterhand van rapper Kanye West, overleed Virgil Abloh op 28 november toen hij zijn strijd tegen kanker verloor. Ter nagedachtenis van hem, en in overleg met zijn familie, stelt Mercedes Project Maybach voor, een conceptauto die Virgil ontwierp in samenwerking met Gorden Wagener, designdirecteur van Mercedes.

Samen stelden de twee heren zich het ontwerp van de toekomst voor, zonder productiebeperkingen. Het moet gezegd worden dat ze er veel plezier aan hebben beleefd, want de auto ziet er als geen ander uit en is ronduit enorm: bijna 6 meter lang! Deze elektrisch aangedreven SUV-coupé is een synthese van merkluxe en mode. Een van de originele kenmerken van deze Project Maybach is dat er zonnepanelen onder zijn transparante motorkap zitten die de actieradius vergroten. De auto is momenteel te zien in het Rubell Museum in Miami, dat een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst tentoonstelt.

Project Maybach: Virgil Abloh afscheidswerk
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in