Peugeot 308: 8 technologieën die het leven gemakkelijker maken

1mnd geleden

De uitrusting van de Peugeot 308 beperkt zich niet tot de nieuwste generatie rijhulpsystemen of de i-Cockpit. Hier zijn 8 technologische snufjes die het dagelijks leven vergemakkelijken.

1. De HD-achteruitrijcamera met reinigingssproeier

Om een einde te maken aan het onvermijdelijke vuil dat de achteruitkijkcamera besmeurt, heeft Peugeot op de achterbumper van de 308 een sproeikop op ruitensproeiervloeistof geïnstalleerd. Het gebruik van de achterruitsproeier leidt automatisch tot een reiniging van de lens van de achteruitkijkcamera.

2. Dodehoekcontrole op lange afstand

Het dodehoekcontrolesysteem van de 308 maakt gebruik van ultrasone radar met groot bereik en kan de nadering van een voertuig tot op een afstand van 75 meter detecteren, vergeleken met 25 meter voor een klassiek systeem. Dankzij het grote bereik controleert het systeem indien nodig ook de rijstroken rechts en links van de auto.

3. Reverse-verkeerswaarschuwing

Wanneer de bestuurder bijvoorbeeld achteruitwaarts uit een parkeervak rijdt, waarschuwt dit systeem dankzij een radar in de bumper voor andere voertuigen, fietsen of voetgangers die van achteren naderen. Het systeem detecteert elk bewegend obstakel op een afstand van maximaal 40 meter met een snelheid van maximaal 10 km/u. Er verschijnt een waarschuwing op het aanraakscherm en er klinkt een geluidssignaal.

4. Matrix LED-koplampen

Deze koplampen zijn standaard op de 308 GT/GT Pack en bestaan uit 20 diodes waarvan de verlichting en het vermogen voortdurend worden aangepast aan de externe omstandigheden die de camera bovenaan de voorruit detecteert. Nadert er een voertuig (passerend of volgend), dimmen en vervagen de grootlichtvlakken rond het gedetecteerde voertuig en creëren zo een schaduwtunnel zodat de bestuurder niet wordt verblind, terwijl de omgeving toch helder verlicht blijft.

5. Configureerbare i-Toogles

Sommige bedieningselementen van het dashboard kunnen worden geconfigureerd. Vanaf het niveau Allure kunnen vijf i-Toogles onder het centrale display vrij worden toegewezen aan de functies die de bestuurder of passagier het meest gebruikt, zoals snelkoppelingen naar specifieke klimaatregelingsinstellingen, een radiozender, favoriete telefooncontacten, navigatie naar huis, enz.

6. Luchtkwaliteitssysteem

De 308 is uitgerust met het AQS (Air Quality System) dat de kwaliteit van de lucht die het passagierscompartiment binnenkomt voortdurend controleert en automatisch de recyclingfunctie activeert in het geval van luchtvervuiling. Het AQS wordt vanaf het GT-niveau aangevuld met de Clean Cabin, een luchtbehandelingssysteem met filtering van verontreinigende gassen en deeltjes. Bovendien wordt de luchtkwaliteit weergegeven op het centrale aanraakscherm.

7. Voice assistent OK Peugeot

De standaard stemassistent reageert met natuurlijke taalverzoeken en geeft toegang tot alle functies van het infotainment (telefoonoproepen, radio, muziek, navigatie, enz.) en airconditioning (temperatuur instellen, enz.). Voor al jouw vragen, beschikt "OK Peugeot" over documentatie en handleidingen aan boord.

8. My Peugeot-app

Met de smartphone-applicatie MyPeugeot  kan de verwarming of airconditioning op afstand worden gestart of geprogrammeerd, zodat de temperatuur in de cabine perfect is bij vertrek. Naast het comfort dat het biedt, optimaliseert deze functie ook de actieradius van een plug-inhybride versie (als die is ingehaakt): de verwarming of airconditioning verbruikt dan minder energie tijdens de eerste paar belangrijke minuten van het rijden. Met de app MyPeugeot kan je ook de acculading op afstand raadplegen, starten en programmeren.

Peugeot 308: 8 technologieën die het leven gemakkelijker maken

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in