Oud Franse automerk herrijst uit zijn as 

4w geleden

Na Bugatti krijgt Frankrijk binnenkort een nieuwe supercar, afkomstig van een merk dat in de eerste helft van de vorige eeuw zijn gloriedagen beleefde: Delage. De nieuwe D12, een echt monster met een V12 van meer dan 1.000 pk, is net aan zijn eerste tests begonnen.

Uiteindelijk lijkt de nieuwe Delage meer op een Formule 1-auto dan op een auto die is goedgekeurd voor de openbare weg. En toch is hij gehomologeerd! Tenminste, dat zou zo moeten zijn, na het afronden van de testen. Zijn naam: de D12. Ja, 12, zoals in 12 cilinders. En niet voor niets, want hij wordt aangedreven door een atmosferische V12 met een cilinderinhoud van 7,6 liter die met behulp van een hybride systeem meer dan 1.000 pk kan ontwikkelen. En dan hebben we het nog niet eens over de speciale rijpositie in tandem voor twee inzittenden. Het uiterlijk van een racewagen en een duivelse motor, daar staat natuurlijk een prijskaartje tegenover! 2 miljoen euro om precies te zijn.

Eerste tests in Magny-Cours

Op zijn Instagram-account heeft Delage alvast aangekondigd dat de hypercar aan "zijn tweede testmaand op de F1-baan van het circuit van Magny-Cours" begint! Daarna is het tijd om potentiële kopers te plagen, om de geplande 30 auto's te verkopen. De eerste moet volgend jaar geleverd worden.

 

Tags: Insoliet
Oud Franse automerk herrijst uit zijn as 
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in