Nieuw record voor een Ferrari F40

2mnd geleden

Speciaal gebouwd voor de Noord-Amerikaanse markt, heeft deze Ferrari F40 slechts 6.000 km afgelegd sinds zijn productie in 1991. Het lijkt een kleinigheid, maar het deed de veilingprijs helemaal door het dak gaan!

Niemand zal het ontkennen: de Ferrari F40 is een waar icoon. Niet in het minst omdat het het allerlaatste model is dat onder de voogdij van Enzo Ferrari is ontworpen. Bijgevolg is de minste bijzonderheid een voorwendsel om de prijs te beïnvloeden: speciale kleur, ongewone configuratie, lage kilometerstand... Zijn er meerdere van deze criteria aanwezig, dan is het jackpot!

Van de 1.300 geproduceerde F40's zijn er ongeveer 200 volgens Amerikaanse configuratie gebouwd. Deze zijn vooral herkenbaar aan hun lichtjes andere bumpers. Degene waar we het vandaag over hebben, is zo goed als nieuw! Het heeft slechts 3.779 mijl op de teller, of 6.082 kilometer. Bovendien is de stempel van de afdeling Ferrari Classiche aanwezig om de perfecte staat van de auto te bevestigen.

Met deze twee criteria onder de wielksten kon het bieden niet anders dan heet oplopen. De experts van Gooding & Co schatten de waarde op meer dan 2 miljoen euro. De verkoop op 4 maart maakte zijn belofte meer dan waar, want de hamer viel voor dit model uit 1991 op 2.452.500 dollar, of 2.240.199 euro!

Tags: Insoliet
Nieuw record voor een Ferrari F40
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in