Nee, 'autonome' Tesla auto's zijn niet echt autonoom

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De autonome auto wordt waarschijnlijk de volgende revolutie in de autowereld. Maar vandaag zijn we nog ver verwijderd, ook al proberen fabrikanten ons het tegendeel te doen geloven met communicatie die soms op het randje is. Zo ook Tesla, waartegen een klacht is ingediend door de Californische regering.

Het California Department of Motor Vehicles (DMV) heeft op 28 juli bij de staatsrechtbank een klacht tegen Tesla ingediend. De overheidsdienst beschuldigt de fabrikant ervan het publiek te misleiden over de werkelijke capaciteiten van zijn Autopilot-rijassistent. Tesla suggereert dat de meest geavanceerde versie van het systeem de bestuurder in alle rijsituaties zou kunnen vervangen. Dit is niet het geval volgens de DMV, die van mening is dat "Tesla-voertuigen nooit in staat zijn geweest, en vandaag de dag ook niet, om autonoom te opereren," zoals gerapporteerd door de Los Angeles Times.

Deze communicatie "die aan dit systeem grotere mogelijkheden toekent dan ze in werkelijkheid zijn" zou een verklaring kunnen zijn voor sommige van de vele ongevallen die aan Autopilot worden toegeschreven en die Tesla in de Verenigde Staten en elders in de wereld al verschillende juridische tegenslagen hebben opgeleverd.

Tags: Insoliet Tesla
Nee, 'autonome' Tesla auto's zijn niet echt autonoom

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in