Naar de Noordkaap in een Fiat Panda

2j geleden

Tanguy en Thomas zullen proberen de Noordkaap te bereiken in hun Fiat Panda uit 1997. Het doel is geld in te zamelen voor onderzoek naar neurofibromatose.

Tanguy en Thomas, onafscheidelijke neven sinds hun kindertijd, zijn bij toeval ook zwagers geworden. Als eerbetoon aan hun schoonzus Inès, die op 24-jarige leeftijd aan neurofibromatose is overleden, hebben zij zich tot doel gesteld bij te dragen aan de financiering van het onderzoek naar deze nog weinig bekende ziekte. Tijdens hun onderzoek ontdekten zij de "Superlative Adventure Club", een Duitse vereniging die een rallyraid naar de Noordkaap organiseerde, waarbij de Oostzee werd omzeild. Als voorwaarde om aan het avontuur deel te nemen, moet elk team geld inzamelen voor een goed doel naar keuze. Het YouMoi1Panda project werd gelanceerd. Van 19 februari tot 6 maart gaan de twee neven op weg om de besneeuwde wegen in het hart van de zuidelijke winter over kleine wegen en zonder gps te trotseren. In 16 dagen avontuurlijke raids, zullen zij door 10 landen reizen en meer dan 7.500 km afleggen op zichzelf aangewezen aan het stuur van hun Fiat Panda 4X4 uit 1997.

Doelstelling: 20.000 euro

Deze voertuigkeuze heeft hun de steun van Fiat opgeleverd, dat daarmee een bijdrage levert aan de zoektocht van de twee mannen die zo'n 20.000 euro hopen bijeen te brengen. Op het moment van schrijven heeft hun prijzenfonds al meer dan 17.000 euro bereikt. Al het ingezamelde geld zal aan onderzoek worden geschonken, want Tanguy en Thomas zullen alle kosten van hun deelname dekken (auto, brandstof, onkosten, verzekering, paspoorten en visa, logies, voedsel, enz.) Ze hebben ook besloten om de verantwoordelijkheid te nemen voor de milieu-impact van hun avontuur door alle kilometers die ze met de Panda afleggen te compenseren via het CO2logic-programma dat door Vinçotte gecertificeerd is.

Tags: Insoliet Fiat
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in