Mis de 10de editie van Spa-Classic niet!

1w geleden

Van vrijdagochtend 20 mei tot zondagmiddag 22 mei zullen niet minder dan 380 historische racewagens het tegen elkaar opnemen op de negen grids van Peter Auto in Spa-Francorchamps.

Op zaterdagochtend zullen een vijftigtal auto's van de Endurance Racing Legends als eerste het circuit opgaan voor hun eerste race. Deze line-up omvat GT- en prototypewagens uit de jaren 90 en het eeuwjaar: Ferrari F40 LM, McLaren F1 GTR, Porsche 911 GT1, Toyota GT-One, Chrysler Viper GTS-R, Audi R8 LMP en Bentley Speed 8.

Dan zijn er nog meer dan twintig auto's in de Greatest Trophy (voorheen Trofeo Nastro Rosso). Deze line-up staat open voor alle grote modellen die de grote endurance-evenementen van de jaren 50 en 60 markeerden. Dit is een zeldzame kans om de iconen van de grootste merken uit het gouden tijdperk op het circuit te mogen aanschouwen: Maserati 300s, Ferrari 250 GT Berlinetta, Alfa Romeo TZ, Aston Martin DB4 GT, Mercedes-Benz 300 SL, Porsche 550...

In de verschillende races van de Sixties' Endurance categorie zullen bijna 70 auto's mooie duels uitvechten op alle niveaus!

Op zaterdag is er om 22.55 uur nog de eerste race van de Heritage Touring Cup (45 toerwagens), waarin de grote helden van het Europees Toerwagenkampioenschap (ETCC), van 1966 tot 1984, aan bod komen: Ford Escort en Capri, BMW 3.0 CSL en 635 CSi, of Alfa Romeo GTV6.

Op zondag zullen de 33 pre-66 Porsche 911's van de 2.0 L Cup het tegen elkaar opnemen. Dit is zeker de meest competitieve reeks, want alle wagens zijn identiek: Porsches 911 met een kort chassis die voldoen aan het FIA pre-66-reglement. De 911 is een van de meest emblematische modellen in de geschiedenis van de automobiel, met meer dan een miljoen gebouwde exemplaren, en hij heeft op alle soorten terrein succes geoogst.

De Classic Endurance Racing 2 (CER2) opent zijn deuren voor 34 GT's en prototypes uit het midden van de jaren 70 tot het prille begin van de jaren 80. Dit was de grote periode van de GT's met prestaties die dicht in de buurt lagen van, of zelfs beter waren dan, die van de hedendaagse prototypes, aangevoerd door de Porsche 935, BMW M1 en Ferrari 512 BBLM. Dit waren ook de eerste stappen van de gesloten prototypes met extreme aerodynamica.

Daarna komen de 16 wagens die ingeschreven zijn in de Fifties Legends. Deze categorie, gecreëerd in 2020, richt zich - zoals de naam al doet vermoeden - op auto's uit de jaren 50 en begin jaren 60: AC, Alfa Romeo, Austin Healey, Chevrolet, DB, Jaguar, Lotus, MG, Morgan, Porsche, Triumph, TVR...

Tot slot zullen de 58 wagens van de categorie Classic Endurance Racing 1 richting de nieuwe Raidillon vertrekken om deze 10de editie van Spa-Classic af te sluiten: Ford GT40's, Porsches 910, Ferrari’s 512, destijds bestuurd door grote namen als Jacky Ickx, Henri Pescarolo, Gérard Larrousse.

Tot gauw, tijdens het weekend van 20 tot 22 mei 2022 op het circuit van Spa-Francorchamps!

Tags: Insoliet
Mis de 10de editie van Spa-Classic niet!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in