Mercedes Vision EQXX: meer dan 1.000 km op één enkele lading!

1mnd geleden

Van Sindelfingen door de Zwitserse Alpen en Noord-Italië naar de bestemming Cassis aan de Côte d'Azur, de Mercedes-Benz Vision EQXX legde moeiteloos meer dan 1.000 km af in alledaagse verkeerssituaties... op één acculading!

De reis begon in koude, regenachtige omstandigheden en werd afgelegd met normale snelheden, waaronder tot 140 km/u op de Duitse snelwegen en dan dicht bij de limiet elders. De ladingstoestand van de batterij was bij aankomst ongeveer 15%, wat een resterende actieradius geeft van ongeveer 140 kilometer. Het gemiddelde brandstofverbruik was een record van 8,7 kWh/100 km, en dat bij een gemiddelde snelheid van 87,4 km/u.

Deze prestatie haalt de Vision EQXX uit een batterij van 100 kWh met een spanning van 900 volt, maar bovenal is hij licht (1.755 kilo, wat niet veel is voor een elektrische auto) en zeer aerodynamisch, met een Cx van slechts 0,17. Voeg daarbij de smalle banden (185/65 R20) en een spoorbreedte die achteraan 50 millimeter smaller is dan vooraan, samen met een actieve achterdiffusor.

Zijn de fabrikanten, na ons zware SUV's te hebben voorgeschoteld in de vorm van rijdende Normandische kasten, de deugden van lichtheid en aerodynamica aan het herontdekken? We kunnen het alleen maar hopen!

Mercedes Vision EQXX: meer dan 1.000 km op één enkele lading!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in