Meer dan 50.000 kilometer per jaar in een elektrische auto

3j geleden | Nicolas Morlet

Voor zijn beroepsactiviteit reist James Hoffman elke dag over de wegen van ons land om zijn klanten te ontmoeten. Hij rijdt elk jaar zo'n 50.000 kilometer aan het stuur van zijn elektrische BMW i3.

 

Wel kijk, beste Test Aankoop, zeg nu nog eens dat rijden op stroom een onbegonnen zaak is in België. James Hoffman is Business Development Manager bij CenEnergy, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van laadoplossingen voor elektrische auto's.

Gemiddeld laadt de manager 65% thuis op, slechts het laatste derde wordt opgehaald bij openbare oplaadfaciliteiten, zoals hij uitlegt in een video gepubliceerd door Ginion Group.

Hoffman: "Ik ben ervan overtuigd dat elektriciteit in de toekomst een belangrijke rol zal spelen. Autofabrikanten hebben veel geïnvesteerd in deze technologie. Maar ook de infrastructuur voor oplaadmethoden is de laatste jaren sterk veranderd. Desondanks is er in Europa nog veel te doen."

Vorig jaar bevestigde de vereniging Car-Pass de teneur van dit verhaal. Uit hun studie bleek dat een merk van elektrische auto's aan de top stond van de gemiddelde kilometerstand per jaar!

Video

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in