Lexus LC500 Hokkaido Edition: eindigen in stijl

2mnd geleden

Zeven jaar oud, en dus op het einde van zijn carrière, krijgt de majestueuze Lexus-coupé (ook verkrijgbaar als cabrio) een gelimiteerde editie waarmee hij in alle gratie afscheidneemt.

Ja, de LC500 nadert stilaan het einde van zijn discrete carrière en met hem verdwijnt er ook een stukje automobielgeschiedenis. Want afgezien van enkele "artisanaal gebouwde" auto's, is dit de allerlaatste die nog met een ouderwetse atmosferische V8 in de showroom staat.

Nu, er zijn geen directe aanwijzingen dat het de laatste "speciale serie" zal zijn, toch heeft de Hokkaido Edition alle kenmerken van een afscheidsversie. Hoe speciaal hij is? Niet zo erg, eigenlijk. Zijn eigenheid beperkt zich tot een zwarte grille, 21-duimswielen, een keuze uit vier carrosseriekleuren, LED-koplampen en specifieke achterlichten. Voor de cabrio kunt u ook kiezen tussen een zwarte of bordeauxrode softtop. De kleur bordeauxrood wordt gecombineerd met zwart in het interieur, op de deurpanelen en de centrale armsteun, alsook rond het stuurwiel. Verwend wordt de bestuurder dus wel.

Er komen maar 80 Hokkaido Editions naar Europa: 40 coupés (met keuze uit een 300 pk sterke hybride zescilinder of een 464 pk sterke 4,0-liter-V8) en 40 cabrio's (alleen V8). Prijzen variëren van 124.830 tot 138.300 euro.

Tags: Insoliet Lexus
Lexus LC500 Hokkaido Edition: eindigen in stijl
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in