In 2023 moeten ook motorfietsen naar de keuring

1mnd geleden

We hebben het er al lang over, maar nu is het zover: vanaf 1 januari 2023 worden ook motorfietsen aan een technische keuring onderworpen.

Het wordt geen periodieke test zoals bij auto's. Hij wordt alleen van toepassing in het geval van doorverkoop aan een particulier of na een ongeval. Deze belangrijke wijziging vloeit voort uit een Europese richtlijn.

Het is dus een feit: in België zullen alle motorfietsen van meer dan 125 cc of 11 kW die een snelheid van meer dan 45 km/u overschrijden (categorie L) een technische keuring moeten ondergaan wanneer ze worden doorverkocht aan een particulier of na een ongeval. De inspecteurs van de erkende motorfietscontrolecentra keuren het volgende: de identificatie van het voertuig, het remsysteem, de verlichting, het elektrische systeem, de wielen en banden, de ophanging, de stuurinrichting en het chassis, en het geluid.

Niet alle autokeuringscentra zullen erkend zijn om motorfietsen te keuren. Zij zullen over het hele land verspreid zijn, maar het is raadzaam dit uit te zoeken alvorens een afspraak te maken.

In 2023 moeten ook motorfietsen naar de keuring
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in