Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

1mnd geleden

De heropleving van het merk Hispano Suiza is nogal merkwaardig. Twee ondernemingen werken er actief aan, maar elk op hun eigen manier!

Was u, net zoals wij, verrukt van de sculpturale lijnen van de Hispano Suiza Carmen Boulogne, dan hebt u zich waarschijnlijk niet verslikt bij het zien van deze Maguari HS1 GTC, die op zijn zachtst gezegd vreemd is. De verklaring is even eenvoudig als verrassend. In feite zijn twee bedrijven bezig met de herlancering van het merk Hispano Suiza, en elk bedrijf werkt op zijn eigen manier.

De eerste is Spaans en heet Hispano Suiza Cars. De tweede, Hispano Suiza Automobilmanufaktur, is Zwitsers en de basis van deze rariteit. In tegenstelling tot de Carmen Boulogne, is de Maguari niet elektrisch. Hij maakt gebruik van een V10 met dubbele turbo die 1.085 pk en 1.050 Nm ontwikkelt, en die via een gerobotiseerde zevenbak de achterwielen beroert.

De Zwitserse supercar is 5,10 meter lang, 2,10 meter breed en slechts 1,25 meter hoog, en weegt maar 1.890 kilo, ondanks een aluminium chassis en een koetswerk van koolstofvezel en aluminium. Volgens de fabrikant kan hij in 2,8 seconden 100 km/u bereiken en haalt hij een topsnelheid van 380 km/u.

Hispano Suiza zegt dat de Maguary HS1 GTC zal worden geproduceerd in een beperkt aantal van 300 eenheden over een periode van zes jaar met een jaarlijkse productie van 50 voertuigen. De prijs zal naar verwachting rond de 2,2 miljoen euro schommelen.

Tags: Insoliet
Hispano Suiza Maguari HS1 GTC
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in