Ford ontvangt zijn clubs in Lommel

1mnd geleden

De Ford-clubs van België kregen de gelegenheid om samen te komen op de befaamde testbaan in Lommel.

Ford Lommel Proving Ground is het ontwikkelings- en testcentrum dat de fabrikant in Limburg uitbaat. Niet het soort plek waar je makkelijk binnenkomt. Maar op 2 april nodigde de Ford-importeur voor België er de meerderheid van de Belgische clubs uit: 800 deelnemers en 400 auto's gaven gehoor aan de oproep.

Een dag van sharen voor alle liefhebbers van het merk uit Dearborn, gekenmerkt door vriesweer en door het enthousiasme van de clubs en teams van de Ford Lommel Proving Ground. Maar bovenal was het een buitengewone gebeurtenis, ongekend in de geschiedenis van Ford in België.

Op de 105 kilometer aan testbanen zagen we antieke Ford T's, robuuste F150 pick-ups of RS-modellen, de mythische Mustang, maar ook zeldzaamheden als de Capri, Consul, Anglia, Mercury... De deelnemers kregen ook de kans om de elektrische Mustang Mach-E uit te proberen, te profiteren van sportieve testritten en off-roaduitstapjes, of om te experimenteren met de "Skid Car", een in België uniek leermiddel voor een betere beheersing achter het stuur. Aan het eind van de dag waren er veel verzoeken voor een tweede editie. Zal Ford hier ontvankelijk voor zijn?

Tags: Insoliet Ford
Ford ontvangt zijn clubs in Lommel
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in