Ford Mustang is bestverkochte sportwagen ter wereld

4w geleden

Volgens een analyse van de verkoopcijfers door het Amerikaanse S&P Global Mobility is de Ford Mustang nog steeds de best verkochte sportwagen ter wereld... voor de zevende keer op rij.

In 2021 verkocht Ford wereldwijd iets minder dan 70.000 Mustangs. Een cijfer dat duidelijk niet de elektrische Mach-E versie omvat. Het is natuurlijk in de Verenigde Staten dat de sportwagen het best verkoopt. Bijna 75% van de verkoop gebeurt overzees! Andere markten ontwikkelen zich sterk. Dit is het geval in Nieuw-Zeeland (+54,3%), Brazilië (+37,3%) en Zuid-Korea (+16,6%).

2022 is echter op een heel andere manier begonnen. In de eerste drie maanden daalde de verkoop met bijna 19%. Niettemin blijft de Mustang met 13.986 verkochte eenheden zijn belangrijkste rivalen, de Dodge Challenger (11.124) en de Chevrolet Camaro (6.710) ver voor. Deze resultaten zijn des te verdienstelijker omdat de huidige Mustang aan het einde van zijn carrière zit. Hier en daar zijn al gecamoufleerde ‘mules’ van zijn vervanger gespot, waarvan verwacht wordt dat hij trouw zal blijven aan de V8 voorin. De nieuwe Ford Mustang wordt later dit jaar verwacht.

Tags: Insoliet Ford
Ford Mustang is bestverkochte sportwagen ter wereld
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in