Ford Mach-Eau : benzineparfum voor het elektrische tijdperk

1mnd geleden

Autoliefhebbers zullen beamen dat geuren een belangrijk deel uitmaken van de autobeleving en het rijplezier. Dit is één van de elementen waaraan het een elektrische auto ontbreekt.

Omdat elektrische Ford-modellen zoals de Mach-e SUV en F150 Lightning pick-up erg succesvol zijn, heeft de constructeur een bevraging georganiseerd om te achterhalen wat bestuurders het meest zullen missen wanneer de klassieke verbrandingsmotoren ophouden te bestaan.

20% van de ondervraagden geeft aan dat ze de geur van benzine het meest te zullen missen, en zelfs 70% van de ondervraagden zegt de geur "tot op zekere hoogte" te zullen missen.

Daarom creëerde Ford met de hulp van een parfumspecialist Mach-Eau, een geur die volgens het persbericht "een subtiel benzine-aroma bevat, met elementen van metaal en rook, een vleugje rubber en fauna-toetsen (wellicht een knipoog naar de Mustang).

Het parfum werd officieel voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed. Maar, het wordt niet gecommercialiseerd. Voorlopig blijft het slechts een leuke reclamestunt.

tags-label Insoliet Ford
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in