Ferrari 250 Testa Rossa: wel elektrisch, geen heilschennis.

1mnd geleden

Zelfs puristen zullen deze historische en elektrische Ferrari niets kunnen verwijten. Niet overtuigd? Lees dan vooral verder...

Hij is zeker minder emblematisch dan zijn broertje, de 250 GTO, maar deze 250 Testa Rossa is niettemin één van de vele legendarische modellen van het merk, niet in het minst omwille van zijn 3 overwinningen (1958, 1960, 1961) in de 24 Uren van Le Mans. Dit is een versie uit 1968, en ons hart zou moeten bloeden bij het idee dat zijn legendarische V12 wordt geruild voor een elektromotor. Maar, dit is anders.

Junior

We hebben het over een 250 Testa Rossa J, met J voor junior, kortom: een replica op schaal ¾. Hij werd gebouwd door het Engelse bedrijf, The Little Car company, waarover we reeds eerder berichtten. Zij zijn gespecialiseerd reproducties van legendarische auto’s op "kindermaat". Ze ontwikkelden eerder al een Aston Martin DB5, maar ook een Bugatti Type 35, enz.

Deze reproducties zeer nauwkeurig gemaakt en dat merk je bijvoorbeeld aan de velgen die exacte kopieën zijn van de originele Borrani velgen, net als het houten Nardi stuur, het dashboard, enz. De remmen zijn van Brembo-origine en de banden komen van Pirelli. Zelfs het koetswerk is vervaardigd van handgeslagen aluminium, zoals dat ook het geval was bij de echte 250 Testa Rossa. Onder de motorkap draait een elektrische motor van 12 kW, die de auto naar een topsnelheid van 75 km/u stuwt. Wees gerust, dit kan alleen als de in de "Race"-modus is ingeschakeld. In de “Novice”-stand, hebben de kinderen slechts 1 kW ter beschikking.

Met goedkeuring

Deze creatie is zo verfijnd dat de Testa Rossa J - in tegenstelling tot de Short Wheelbase waarover we onlangs schreven – werd goedgekeurd door Ferrari, die hem heeft opgenomen in zijn Life Style accessoirecatalogus. Wat hij kost, is niet duidelijk maar hij zal wellicht even duur of duurder zijn dan andere modellen van het merk, en dan hebben we het over €70.000. Precies, het blijft een speeltje voor meer begoede kindjes. Welk kind zou deze ‘jongensdroom’ niet willen?

tags-label Insoliet Ferrari
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in