Erg ongelijke kosten van elektrische auto's in Europa

1mnd geleden

Uit een studie van het Britse onderzoeksbureau money.co.uk blijkt dat er tussen de Europese landen grote verschillen bestaan in de kosten van een elektrische auto.

De studie vergelijkt de kosten van een elektrische Nissan Leaf met die van een VW Golf met verbrandingsmotor, gedurende één jaar met 16.000 kilometer op de teller. Brandstofkosten worden meegerekend, maar niet de verzekering noch de wegenbelasting.

Het is geen verrassing dat een elektrische auto in de Scandinavische landen het aantrekkelijkst is. In Denemarken kost deze 26.333 euro minder dan een auto met verbrandingsmotor (26.209 tegen 52.542 euro)! In Noorwegen ligt de kost 17.013 euro lager (22.540 euro tegen 39.554 euro). In Frankrijk bedraagt de winst 3.328 euro (27.358 euro tegen 30.686 euro).

Omgekeerd kost een elektrische auto in Groot-Brittannië en Duitsland ongeveer 800 euro meer dan een auto met verbrandingsmotor. De studie bevat geen resultaat voor België, maar in België blijft een elektrische auto, bij gebrek aan een aankoopsubsidie, duurder voor particuliere klanten dan een benzine- of dieselmodel.

Tags: Insoliet
Erg ongelijke kosten van elektrische auto's in Europa
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in