Er zijn 14.000 nieuwe oplaadpunten nodig... per week voor de overgang naar elektrische auto's!

1mnd geleden

Volgens een studie van de Europese federatie van autofabrikanten, uitgevoerd door McKinsey, zouden in heel Europa 6,8 miljoen oplaadpunten nodig zijn om de ambitie van een vermindering van de CO2-uitstoot met 55% tegen 2030 te verwezenlijken. In de huidige situatie zouden er elke week 14.000 oplaadpunten moeten worden neergepoot!

In een tijd waarin politici andere technologieën dan elektriciteit geen kans geven voor de auto van de toekomst, gaan er steeds meer stemmen op om de alarmbel te luiden over het gebrek aan oplaadinfrastructuur voor een vlotte overgang.

Deze vrees wordt versterkt door een nieuw rapport van de Europese vereniging van autofabrikanten (ACEA), waarin wordt geraamd dat in heel Europa 6,8 miljoen oplaadpunten nodig zijn om de ambitie van de EU om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen, te verwezenlijken. "Dit cijfer is bijna twee keer zo hoog als het cijfer dat de Europese Commissie naar voren heeft geschoven in haar voorstel voor een verordening betreffende de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen, waarover momenteel wordt onderhandeld in het Europees Parlement en de Raad", aldus de studie.

Rekening houdend met de huidige situatie zouden dus elke week op het hele continent 14.000 oplaadpunten in gebruik moeten worden genomen. Dit is ver onder het huidige gemiddelde dat slechts 2.000 stuks bedraagt.

Zoals ACEA opmerkt: "De verkoop van geëlektrificeerde auto's (volledig elektrisch en plug-in hybriden) is de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd en bereikte vorig jaar 1,7 miljoen eenheden (18% van de totale markt). Het aantal openbare oplaadpunten in de EU is in dezelfde periode 2,5 keer zo groot geworden.

De weg naar nuluitstoot is dus best hobbelig.

Tags: Insoliet
Er zijn 14.000 nieuwe oplaadpunten nodig... per week voor de overgang naar elektrische auto's!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in