Enquête elektrische auto’s legt angels bloot

1mnd geleden

Het Shell Recharge Solutions EV Drivers Survey 2022 is een jaarlijks onderzoek naar autorijden en elektrisch laden. Bijna 15.000 huidige EV-bestuurders in vijf markten (België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het VK) namen deel.

De meeste Europese EV-bestuurders (72%) zijn het ermee eens dat een breedschalige  invoering van de elektrische auto essentieel is om het milieu te beschermen, maar meer dan de helft (55%) maakt zich zorgen over het gebrek aan toegankelijkheid van de oplaadinfrastructuur.

Volgens EV-bestuurders is de belangrijkste voorwaarde voor een massale adoptie van elektrisch rijden een groter rijbereik, gevolgd door goedkopere voertuigen en een betere beschikbaarheid van oplaadpunten. Bovendien zegt slechts een derde van de respondenten dat de beschikbare oplaadpunten op de autosnelwegen de oplaadsnelheid bieden die zij nodig hebben, een cijfer dat daalt tot één op de vijf voor winkels en hotels.

Voorts zou 65% van de Europese automobilisten vaker naar bepaalde plaatsen reizen op basis van het oplaadnetwerk, en zegt meer dan de helft (54%) dat de beschikbaarheid van oplaadpunten van invloed is op hun keuze van winkel- en reislocaties.

Tags: Insoliet
Enquête elektrische auto’s legt angels bloot
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in