Eerste Europese Tesla’s Model Y arriveren eind van de maand in België

1mnd geleden

Tesla zette maandag een belangrijke stap in zijn ontwikkelingsstrategie: het begon met de productie van de eerste exemplaren van de Model Y in de gloednieuwe fabriek van het merk in de buurt van Berlijn.

In Grünheide, in de deelstaat Brandenburg, ten zuidoosten van Berlijn, is de "Gigafactory" van Tesla eindelijk een feit! Zeggen dat de bouw ervan geen sinecure was, is een understatement, maar Elon Musk kan opgelucht ademhalen: na twee jaar werk is de productie begonnen.

In eerste instantie zal de fabriek zich richten op de Model Y, die in zijn Performance-uitvoering de bestseller van het merk op het Europese vasteland zal worden. Met deze nieuwe faciliteit zal de fabrikant niet langer afhankelijk zijn van de aankomst van modellen uit de Verenigde Staten of China, waardoor hij zijn leveringsstroom in de loop van het jaar zal kunnen spreiden, zonder onderhevig te zijn aan "golven" zoals dat nu het geval is.

Hierdoor zal de Amerikaanse fabrikant zijn positie op de markt verder kunnen versterken, vooral omdat het merk (voorlopig?) weinig last lijkt te hebben van het tekort aan halfgeleiders en elektrische bekabeling in tegenstelling tot andere fabrikanten. Daardoor blijven de leveringstermijnen redelijk in deze moeilijke periode voor de automobielindustrie. De eerste Tesla’s made in Germany zouden hier eind maart moeten arriveren.

Tags: Insoliet Tesla
Eerste Europese Tesla’s Model Y arriveren eind van de maand in België

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in