Een mooiere Jaguar E-Type dan het origineel

2w geleden

Jaguar Classic creëert prachtige E-Types door Series 1 modellen te restaureren naar hun originele specificatie. Dit op maat gemaakte exemplaar gaat nog een stapje verder en demonstreert de volledige reeks aanpassingsopties die beschikbaar zijn in de ultramoderne fabriek van het team in Coventry.

Deze unieke E-Type werd besteld door een klant met specifieke eisen. De klant wilde een roadster met hetzelfde bouwjaar als zijn geboortejaar en afgewerkt volgens een op maat gemaakte specificatie. Het team van Jaguar Classic ging aan de slag en vond een E-Type Series 1 die slechts twee dagen na de geboortedatum van de klant was gebouwd.

Union Jack

In de daaropvolgende 12 maanden werd de auto volledig herbouwd, te beginnen met de carrosserie. De diep metaalblauwe kleur, geïnspireerd op het blauw van de Union Jack, werd bereikt na maanden werk en talrijke raadplegingen en stalen. Het op maat gemaakte interieur heeft lederen bekleding in een rode finish, geïnspireerd op de beroemde Engelse brievenbussen, en is met de hand afgewerkt volgens traditionele methoden.

Nieuwe zescilindermotor

Nadat de carrosserie was geassembleerd en gespoten, moest het technische team de mechanische elementen opknappen met een groot aantal verbeteringen. De oorspronkelijke 4,2 liter-zescilinder-in-lijn werd vervangen door een krachtigere 4,7-liter, gekoppeld aan de speciaal door Jaguar Classic ontwikkelde vijfbak. Dit zorgt voor een soepelere, stillere en verfijndere rit.

De versterkte ophanging zorgt ervoor dat de prestaties van de aandrijflijn doeltreffend worden benut, terwijl de bredere wielen, banden en remmen aan de huidige specificaties voldoen.

Geconnecteerd

Moderne technologie omvat een Classic-infotainmentsysteem dat aanraakbediening, satellietnavigatie en bluetooth combineert met een vintage look die past bij de rest van het voertuig. De LED-koplampen voldoen ook aan de moderne normen voor veiliger rijden 's nachts.

Hoewel het project grotendeels maatwerk was, zijn elementen zoals de vijfversnellingsbak en het infotainmentsysteem bij het onderdelenteam van Jaguar Classic verkrijgbaar voor alle eigenaren van een E-Type.

Een mooiere Jaguar E-Type dan het origineel
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in