Een Volvo voor allergische chauffeurs

1mnd geleden

Honderden miljoenen mensen over de hele wereld hebben last van allergieën, astma en luchtverontreiniging. Volvo Cars wil maatregelen nemen en zijn klanten een betere binnenluchtkwaliteit bieden.

De geavanceerde luchtreiniger, die deel uitmaakt van de nieuwste zuiveringstechnologie, is beschikbaar in de nieuwe modellen van de 90- en 60-serie. Allergy Standards Limited (ASL) heeft hem gecertificeerd als geschikt voor astma en allergieën. De filter verwijdert tot 99,9% van de gras-, boom- en stuifmeelallergenen uit de binnenkomende lucht. Allergy Standards Limited (ASL) is een onafhankelijk certificeringsprogramma dat consumenten helpt producten te herkennen die geschikt zijn voor astma- en allergiepatiënten.

Daarnaast zullen bestuurders kunnen beslissen of de lucht in de cabine al dan niet moet worden gereinigd aan de hand van realtimegegevens over pollen en de kwaliteit van de buitenlucht die worden weergegeven op het centrale display van de auto. Met deze intern ontwikkelde toepassing is Volvo Cars de eerste autofabrikant die bestuurders live gegevens verstrekt over pollenconcentraties in de buitenlucht.

Voertuigen die met de nieuwste luchtzuiveringstechnologie zijn uitgerust, zijn ook uitgerust met een toestel dat de PM2.5-niveaus van fijnstofdeeltjes in de cabine meet en de klant in staat stelt deze te vergelijken met de niveaus in de buitenlucht. In veel stedelijke gebieden liggen de PM2.5-waarden boven de drempelwaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het terugdringen van de effecten is dan ook een prioriteit.

De Advanced Air Cleaner-technologie vangt tot 95% van de PM2.5-deeltjes op, kan meer dan 97% van de virussen in de lucht verwijderen die de cabine zouden kunnen binnendringen en kan bestaande virale niveaus in het voertuig verminderen tot 95%.

Tags: Insoliet Volvo
Een Volvo voor allergische chauffeurs
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in