Een BMW X7 voor de medische hulpdiensten

1w geleden

De jaarlijkse vakbeurs Infopol, gespecialiseerd in uitrusting voor politie, veiligheids- en hulpdiensten, gaat vandaag van start in Kortrijk Expo. De attractie van de beurs is de BMW X7 van AZ Sint Blasius in Dendermonde, die volledig omgebouwd is tot een medisch hulpverleningsvoertuig, een primeur in Vlaanderen.

De BMW X7 werd omgebouwd tot een medisch hulpverleningsvoertuig door Somati Verhicles, een bedrijf uit Erembodegem dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de bouw en het onderhoud van voorrangs- en nutsvoertuigen voor hulpdiensten. De auto werd tot op het chassis gedemonteerd en volledig herbouwd. De stoelen werden weggenomen en er kwamen kasten voor medische diensten in de plek. Geen vierkante centimeter bleef onbenut.

Het ruime interieur maakt ook de installatie van een grote hoeveelheid gesofisticeerde medische apparatuur mogelijk. Dit betekent dat de hulpdiensten snel en goed uitgerust ter plaatse kunnen zijn. De tentoongestelde wagen is het eerste model in zijn soort in Vlaanderen. Verwacht wordt dat andere in de nabije toekomst zullen volgen.

De Infopol-beurs, met een oppervlakte van ongeveer 15.000 m2, telt 200 exposanten en vindt plaats van 10 tot 12 mei in Kortrijk Xpo.

Tags: Insoliet BMW
Een BMW X7 voor de medische hulpdiensten
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in