Duitsland gaat voor elektrisch en gelooft niet meer in synthetische brandstoffen

2mnd geleden

Duitsland heeft lang gelobbyd om vrijstellingen te krijgen van het verbod op de verkoop van verbrandingsmotoren in 2035, waarbij het met name de hulp inriep van synthetische brandstoffen als een ecologisch alternatief. Maar nu gelooft de regering daar niet meer in. Haar volledige steun aan de elektrische overgang.

"Duitsland is voorstander van het einde van de verbrandingsmotor voor auto's en lichte bedrijfsvoertuigen in de EU vanaf 2035. Na 2035 zijn verbrandingsmotoren op synthetische brandstoffen alleen nog een optie zijn voor de wagenparken vrijgesteld van de CO2-limieten. Dat twitterde het Duitse ministerie van Milieu, verwijzend naar een lange officiële verklaring waarin zijn steun voor de EU-maatregel meerdere malen wordt herhaald.

"Dit omvat de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen door nieuwe auto's tegen 2030 met ten minste 55 procent te verminderen ten opzichte van 2021 en om vanaf 2035 in de EU alleen nog maar auto's met nulemissie - dat wil zeggen auto's zonder verbrandingsmotor - toe te laten. Dit is ondubbelzinnig.” Dit betekent dat de toekomst van motoren die uitsluitend op e-fuels (synthetische brandstoffen) lopen, waarvoor de Duitse regering een afwijking wenste, voorbij lijkt te zijn. Althans voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen. Voor voertuigen met specifieke gebruiksdoeleinden, zoals ambulances, tractoren en andere machines blijft het een optie aangezien zij niet moeten beantwoorden aan de CO2-regels.

Slecht nieuws dus voor al diegenen die synthetische brandstoffen als de redding van verbrandingsmotoren zagen en vooral de merken als Porsche en Audi. Zij hebben al grote sommen geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze technologie. Toch zou de wens van de EU voor "volledig elektrische" mobiliteit wel eens heel wat inkt kunnen doen vloeien voordat het in de praktijk wordt gebracht.

Tags: Insoliet
Duitsland gaat voor elektrisch en gelooft niet meer in synthetische brandstoffen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in