Dit is het gevaarlijkste vervoermiddel van allemaal

1w geleden

Ze hebben maar 2 wielen, zijn elektrisch en hebben onze stadsstraten veroverd. Heb je het geraden? Goed gedaan. Het zijn elektrische steps. Ze zijn de gevaarlijkste manier om je voort te bewegen.

Een elektrische step neemt weinig ruimte in beslag, is stil, gemakkelijk te besturen en stoot tijdens het gebruik geen verontreinigende stoffen of broeikasgassen uit. Kortom, in een tijd waarin veel over zachte mobiliteit wordt gesproken, denken wij dat ze hét middel bij uitstek zijn om zich in de stad voort te bewegen. In theorie, ja. Maar wat de veiligheid betreft, duikt een ander plaatje op.

Een Amerikaanse studie die de afgelopen zes jaar door het California Institute of Los Angeles is uitgevoerd, heeft de gevaren van elektrische scooters blootgelegd. Het goede nieuws is dat de verwondingen meestal niet ernstig zijn, maar de frequentie van die verwondingen is een reden tot bezorgdheid. Er gebeuren veel meer ongevallen met e-steps dan met fietsen, gemotoriseerde tweewielers, auto's en voetgangers.

Sinds 2018 is het aantal ongevallen waarbij zo’n step betrokken is, sterk toegenomen. Vóór die datum steeg het aantal van 13 per jaar tot 672 per jaar in 2019. Statistisch gezien komt dit neer op een letselpercentage van 115 per 1 miljoen ritten, een waar record. Motorfietsen staan op 104, fietsen op 15, auto's op 8 en voetgangers op 2. Het meest verontrustende is dat de verkoop van deze mobiliteitsoplossing voortdurend toeneemt. We kunnen dus verwachten dat hetzelfde zal gebeuren met de resultaten van ongevallen. Kortom, wees voorzichtig als je voor een e-step kiest.

Tags: Insoliet
Dit is het gevaarlijkste vervoermiddel van allemaal
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in