De toekomst is aan natuurlijke materialen

1mnd geleden

Via zijn durfkapitaalafdeling, Volvo Cars Tech Fund, heeft Volvo een strategische investering gedaan in Bcomp. Dit Zwitserse innovatiebedrijf ontwikkelt hoogwaardige lichtgewichtmaterialen uit natuurlijke vezels.

Voor de vervaardiging van haar materialen gebruikt Bcomp vlasvezels, een natuurlijke grondstof die aanzienlijke besparingen in gewicht, energieverbruik en emissies oplevert in vergelijking met de bekende kunststofonderdelen. Het materiaal is ook geschikt voor het ontwerpen van esthetische oppervlakken.

Volvo Cars gebruikte al materialen van Bcomp voor zijn nieuwste conceptauto, de Volvo Concept Recharge. Volgens Bcomp zijn composieten van natuurlijke vezels tot 50 procent lichter, gebruiken ze tot 70 procent minder plastic en stoten ze tot 62 procent minder CO2 uit dan onderdelen van gewone plastic.

In het Recharge-concept, onthuld in de zomer van 2021, is een linnencomposiet gebruikt voor de onderste opbergruimten, de achterkant van de hoofdsteun en de voetsteunen. Aan de buitenkant zijn de voor- en achterbumpers en de dorpellijsten ook van vlascomposiet gemaakt.

Het doel van Volvo Cars is de uitstoot voortdurend te verminderen en tegen 2040 klimaatneutraal auto’s te bouwen. Tegen 2025 wil de autofabrikant de koolstofvoetafdruk van elk voertuig over zijn volledige levenscyclus met 40% verminderen ten opzichte van 2018. Het merk zal tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto's verkopen.

Tags: Insoliet Volvo
De toekomst is aan natuurlijke materialen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in