De "rijschool-Porsche" van Tom Cruise staat te koop

2mnd geleden

In september wordt een erg bijzondere Porsche 928 geveild. Het gaat niet alleen om een auto van een ster, ook de auto zelf heeft sterallures.

In 1983 ontdekte het publiek in Risky Business een jonge acteur die zou uitgroeien tot één van de meest invloedrijke figuren van Hollywood: Tom Cruise. In deze prent doet hij waar elke tiener in die tijd van droomde: stiekem de Porsche 928 van zijn vader stelen.

Wie een goed geheugen heeft, zal zich herinneren dat de Porsche na een achtervolging op de bodem van een meer belandt. Tot zover de fictie, want in werkelijkheid kwam de wagen niet in het water terecht. De Porsche 928 (1979) zal in september in Houston worden verkocht door Barrett-Jackson,  een Amerikaanse autoveilinggigant. Het gaat wel degelijk om het exemplaar dat een hoofdrol speelde in de film.

Rijschool

Het is ook de auto waarin Tom Cruise, aka Joel, in de film reed, maar er is meer. Op het moment van de opnames wist de jonge Tom nog niet hoe hij moest rijden met een manuele versnellingsbak. Daarom leerde hij ook rijden in deze Porsche 928, wat een stuk exclusiever is dan aan het stuur van een Clio. In de beschrijving van de auto wordt niet vermeld of de koppeling al dan niet werd vervangen...

tags-label Insoliet Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in