De Arthur Masson-route in een oldtimer met Les Rétroberlines du Viroin

1mnd geleden

Op zoek naar een origineel uitstapje? Vanaf 5 juni bieden de Rétroberlines du Viroin je de kans om in de voetsporen te treden van Arthur Masson, een Belgische romanschrijver die vaak wordt vergeleken met Pagnol of Daudet. Het transportmiddel is een voertuig uit die tijd, met een chauffeur-gids aan boord.

In de jaren 80 gaf de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen een toeristische route uit: de Arthur Masson Route. Ze doorkruist de plaatsen die verbonden zijn met het werk van de schrijver die van 1938 (‘Toine Culot’) tot 1970 (‘Le Colonel et l’Enfant’) pennenvruchten afleverde.

De wandeling, die de dorpen van Viroin en zijn omgeving doorkruist, is een uitnodiging om de prachtige landschappen van de streek te ontdekken, evenals de authentieke en bewaard gebleven dorpen, waarvan sommige zijn verkozen tot de mooiste van Wallonië; Als kers op de taart klim je aan boord van voertuigen uit die tijd: een Citroën Traction 11B of een Hotchkiss 864 S49. De route is 34 kilometer lang en duurt ongeveer 1u30.

Wanneer de auto start, wordt een korte inleiding tot het werk van Arthur Masson getoond op twee kleine Full HD LCD-schermen van 10-duim die in het voertuig zijn geïntegreerd. De daaropvolgende stukjes uitleg, getriggerd door de GPS, vertellen in het kort de geschiedenis van het doorkruiste dorp, de mogelijk inspiratie ervan in Massons verhalen, eventuele grappige anekdotes die ermee verbonden zijn, waarbij het geheel wordt besprenkeld met beelden uit die tijd zoals postkaarten en enkele recentere beelden, statisch of gefilmd met een drone.

Reservering:

www.retroberlinesduviroin.be

060 / 39 15 00

info@espacemasson.be

Plaats:

Espace Arthur Masson

Rue Eugène Defraire, 29

B-5670 Treignes

www.espacemasson.be

De Arthur Masson-route in een oldtimer met Les Rétroberlines du Viroin
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in