Dacia Jogger krijgt slechts één ster in crashtest. Ja, maar...

1mnd geleden

De onafhankelijke organisatie Euro NCAP heeft zojuist de resultaten van haar laatste crashtest bekendgemaakt. Terwijl de DS 4 en Honda HR-V als beste uit de bus komen (respectievelijk 5 en 4 sterren), krijgt de gloednieuwe Dacia Jogger slechts één ster. Wat is er aan de hand?

Net als zijn voorganger, de Sandero, vorig jaar, heeft de Dacia Jogger één ster gekregen van de strenge organisatie Euro NCAP. Sinds enkele jaren beperkt zij zich niet langer tot het optekenen van de resultaten van de crashtest, maar beoordeelt zij ook de actieve veiligheid van de auto, en met name de elektronische systemen aan boord.

In perspectief zetten

Wat Dacia betreft, moet eerst worden opgemerkt dat Euro NCAP geen crashtest heeft uitgevoerd voor de Jogger. Om haar score te bepalen, heeft de veiligheidsinstantie gewoon de twee sterren die de Dacia Sandero, die zijn platform deelt, in het voorjaar van 2021 kreeg, gewogen volgens haar nieuwe criteria voor 2022. Om deze reden, plus bepaalde specifieke voorzieningen zoals de gordelverklikker afwezig voor de optionele derde zitrij, krijgt de Dacia Jogger slechts één ster. En dat is dan voor de vijfzitsversie.

Wat de bescherming van volwassenen en kinderen betreft, kan de Dacia Jogger echter niet als gevaarlijk voor de inzittenden worden beschouwd: hij scoort 70 en 69%, en de bescherming van kwetsbare weggebruikers scoort 41%. Het is eerder de veiligheidsuitrusting (39%) die het laat afweten.

Dat is niet echt verrassend, want Dacia doet niet mee in de race naar gesofisticeerde veiligheidsuitrusting. Dit tot tevredenheid van een groot deel van zijn klanten dat vooral de aangeboden redelijke prijzen waardeert!

Tags: Insoliet Dacia
Dacia Jogger krijgt slechts één ster in crashtest. Ja, maar...
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in