‘Concept-Char’: de onwaarschijnlijke samenwerking tussen Citroën en... Asterix

1mnd geleden | Nicolas Morlet

In februari 2023 verschijnt op het witte doek ‘Asterix en het Middenrijk’, het nieuwe avontuur van de beroemde Galliër. Naast een ongelooflijke line-up van beroemdheden kan de film ook rekenen op de samenwerking met Citroën, dat voor de gelegenheid de allereerste ‘Concept Char’ heeft ontwikkeld - met ‘Char’ van het Franse ‘Chariot’. Ofwel letterlijk: ‘Concept-Kar’.

Citroën heeft voor deze samenwerking geput uit zijn eigen geschiedenis, want de ‘Concept-Char’ is een verwijzing naar het iconische silhouet van zijn beroemde 2CV. Een knipoog die des te grappiger is omdat hij in de film wordt getrokken door... Ik laat je raden.

"We kregen de ongelooflijke kans om de eerste 'Concept Char' vanuit het niets te creëren en te bouwen, en we hebben met veel plezier aan dit project gewerkt! Het resultaat is een ode aan de legendarische 2CV, die Citroën in al zijn pracht en praal vertegenwoordigt", aldus de Belg Pierre Leclercq, de designdirecteur van Citroën.

Filteren als een zwijnenmaag

Het voertuig is een echt concentraat van technologie met zijn "zwijnenmaag"-ophangingen en legt ook sterk de nadruk op duurzaamheid, met "wielen van gerecycleerde schilden, een carrosserie van massief eikenhout en een in Gallië gesmede kofferbak", zoals je kan zien in de video hiernaast.

En daar houden de knipogen niet op: "De 'Concept Char' figureert in verschillende sequenties van de film. De passage waarin de helden zich voorbereiden om hun dorp te verlaten om naar China te gaan, toont een team dat verenigd op de drempel van een groot avontuur staat. Hoefnix presenteert vervolgens het voertuiig aan Obelix en toont hem de laatste innovaties die hij heeft aangebracht om de reis soepel te laten verlopen. Later, als het leger van Caesar in China aankomt, promoot het eerste reclamebord aan de grens het beste vervoermiddel van die tijd: de 2CV, een formidabele strijdwagen van Gallische makelij, getrokken door twee paarden. Een knipoog naar een beroemde reclamefilm van Citroën gedraaid op de Chinese muur.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in