Baas Audi bekritiseert hybrides en waterstof

2w geleden

Markus Duesmann, het hoofd van Audi, heeft de ambities van zijn merk op het gebied van elektrificatie herhaald. En ook al omvat het aanbod veel plug-inhybrides, voor hem bestaat er geen twijfel: de elektrische auto met accu is de enige optie voor de toekomst.

"Als we groene waterstof (geproduceerd via hernieuwbare elektriciteit, red.) gebruiken als energiedrager voor onze voertuigen, zal deze hoeveelheid niet beschikbaar zijn voor decarbonisatie op andere gebieden, zoals de staalindustrie," verklaarde Markus Duesmann, die was uitgenodigd om zijn visie op de toekomst van mobiliteit te delen op een economische top. De man lijkt dus niet te geloven in de toekomst van waterstof voor personenauto's.

Nog verrassender is dat hij ook weinig hoop koestert voor de toekomst van oplaadbare hybrides, al heeft Audi er daarvan een dozijn in zijn gamma. De grote baas heeft zich zelfs voorstander getoond van een geleidelijke afschaffing van de stimulans om plug-inhybrides te kopen vanaf het einde van dit jaar. Hij steunt dus het besluit van de Duitse minister van Economische Zaken. Duesmann gaat nog verder en pleit ervoor de verlaging van de brandstofprijzen via politieke wegen een halt toe te roepen, omdat dit niet bijdraagt tot de doelstelling om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Markus Duesmann staat openlijk achter de weg van 100% elektrische voertuigen voor de toekomst: "De Duitse auto-industrie moet al haar inspanningen richten op elektromotoren met batterij-aandrijving voor individuele mobiliteit - juist omdat er zulke hoge investeringen nodig zijn om een adequate oplaadinfrastructuur te bouwen. Ik ben vastbesloten om van deze technologie de voor de hand liggende keuze te maken.”

Tags: Insoliet Audi
Baas Audi bekritiseert hybrides en waterstof
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in