Autoworld eert de rockgeschiedenis vanachter het stuur

1mnd geleden

Van april tot eind juni loopt in het museum Autoworld een tentoonstelling over de band tussen auto's en rockmuziek.

Welke rol heeft de auto gespeeld in de geschiedenis van de muziek? Dat is de vraag die deze tentoonstelling tracht te beantwoorden door het boek "Garage Rock" van Pieter Rijckaert als leidraad te nemen, een boek vol anekdotes. 

De tentoonstelling wordt in twee vormen gepresenteerd. Enerzijds verbindt een denkbeeldige route een selectie van twintig auto's uit het museum Autoworld die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de rock. Voor elk van hen bevindt zich een paneel met informatie en een QR-code waarmee bezoekers naar de muziek kunnen luisteren die bij de auto hoort.

Daarnaast zullen op de verschillende podia die aan de tijdelijke tentoonstellingen zijn gewijd, een twaalftal iconische auto's te zien zijn verbonden aan de rockgeschiedenis: een roze Cadillac, een Oldsmobile Rocket 88, een BMW 507, een Lamborghini Miura, een De Tomaso Pantera en nog vele andere...

Mechanisch. Muzikaal. En vooral een rijk gestoffeerde rit. De tentoonstelling "One, two, three, four - Cars and Rock&Roll" loopt van 1 april tot 26 juni en mag je niet missen.

Info:www.autoworld.be

Tags: Insoliet
Autoworld eert de rockgeschiedenis vanachter het stuur
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in