Autoverkoop bereikt historisch dieptepunt in februari

2mnd geleden

Het lijkt van kwaad tot erger te gaan voor de Europese auto-industrie. De verkoop bereikte het laagste niveau ooit voor een maand februari sinds de Europese Associatie van automobielfabrikanten (ACEA) aan statistieken begon.

Met 719.455 geregistreerde verkopen in de Europese Unie betekent februari 2022 een daling van 6,7% ten opzichte van dezelfde maand in 2021, die al verre van goed was. Dit is de slechtste score ooit voor een februarimaand! Schrale troost: het totale volume ligt iets hoger dan in januari, toen slechts 682.596 auto's werden verkocht. En natuurlijk is februari nog ver verwijderd van het trieste absolute record van april 2021, midden in een lockdown, toen de verkoop niet boven de 270.651 stuks uitkwam.

Meerdere oorzaken

De oorzaken van deze lage volumes zijn nog steeds dezelfde: het tekort aan elektronische componenten, dat niet lijkt af te nemen, en de oorlog in Oekraïne. Deze heeft de hele toeleveringsketen van elektrische bedrading getroffen. Oekraïne is een van de belangrijkste leveranciers van elektrische bedrading, vooral voor Duitse fabrikanten, en de Russische aanval op het land heeft uiteraard alle fabrieken tot stilstand gebracht. In afwachting van een noodoplossing zien veel merken zich genoodzaakt hun productie stop te zetten, waardoor de levertijden voor nieuwe voertuigen, die zelf al een recordhoogte hebben bereikt, ongetwijfeld nog langer zullen worden.

Tags: Insoliet
Autoverkoop bereikt historisch dieptepunt in februari
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in