Astypalea, het elektrische eiland

4w geleden

Op het kleine Griekse eiland Astypalea komt de elektrificatie in een stroomversnelling: de Volkswagen Groep heeft de eerste elektrische auto's afgeleverd aan de bewoners van het eiland.

Het project "Smart & Sustainable Island" is een gezamenlijk initiatief van de Volkswagen-groep en de Helleense Republiek. Astypalea zal de komende jaren uitgroeien tot een eiland van slimme en duurzame mobiliteit en een volledig vernieuwd energiesysteem. Onlangs werd een ID.3 Pure Turquoise aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd, en werden verschillende modellen ID.4, e-up! en Seat MÓ scooters afgeleverd. Toegegeven, elektromobiliteit past perfect bij de levensstijl op Astypalea. De ritten zijn kort, het energieverbruik is laag en het oplaadnetwerk is er nu zeer goed ontwikkeld.

Recycling wrakken

Maar het engagement van Volkswagen voor de duurzame ontwikkeling van Astypalea gaat verder dan de elektrificatie van het wagenpark. Onlangs hebben Kosmocar (de importeur van Volkswagen voor Griekenland) en de gemeente een recyclinginitiatief gelanceerd om het eiland te ontdoen van voertuigen die bestemd zijn voor de schroothoop. Op dit moment worden oude motoren, auto's en vrachtwagens gewoon overal gedumpt. De recyclagecampagne wil een einde maken aan deze vervuiling: de voertuigen worden door vrijwilligers opgehaald en vervolgens per boot naar Athene vervoerd, waar ze uiteindelijk door professionals worden gerecycleerd.

De volgende stap in het project wordt binnenkort gezet: deze zomer zal Volkswagen in samenwerking met lokale bedrijven innovatieve, volledig elektrische mobiliteitsdiensten lanceren. Carpoolen en autodelen zijn bedoeld om de mobiliteit te verbeteren en tegelijkertijd het totale aantal voertuigen op het eiland te helpen verminderen.

Tags: Insoliet
Astypalea, het elektrische eiland
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in