5 EuroNCAP-sterren voor de Volvo C40 Recharge

4w geleden

De volledig elektrische Volvo C40 Recharge heeft bij de jongste Euro NCAP-tests vijf sterren gekregen. Samen met andere modellen in het Volvo-gamma is het een van de veiligste voertuigen op de markt.

De C40 Recharge, die in 2021 op de markt kwam, is Volvo's tweede volledig elektrische model. Met een van de meest uitgebreide veiligheidsvoorzieningen in zijn marktsegment heeft de C40 Recharge bewezen bijzonder succesvol te zijn op het gebied van rijhulpsystemen en veiligheid voor de inzittenden. De voornoemde assistenten helpen bestuurders obstakels te detecteren en botsingen te voorkomen, op hun rijstrook te blijven en de gevolgen van het onbedoeld verlaten van de rijstrook te beperken, naast nog een rist andere scenario's. De scores zijn 92% voor de bescherming van volwassenen, 89% voor de bescherming van kinderen, 70% voor de bescherming van zwakkere weggebruikers (niet echt iets om over op te scheppen...) en 89% voor rijhulpmiddelen.

Volvo is van plan om tegen 2030 alleen nog maar 100% elektrische voertuigen te verkopen. Het merk verwacht dat meer dan de helft van zijn wereldwijde productie al tegen 2025 volledig elektrische voertuigen zullen zijn. In lijn met zijn voortdurende streven een voorloper in autoveiligheid te blijven, wil Volvo met zijn nieuwe generatie auto's ook nieuwe normen stellen op dit gebied.

Tags: Insoliet Volvo
5 EuroNCAP-sterren voor de Volvo C40 Recharge
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in