ZR-V wordt Honda’s derde SUV in Europa

1w geleden | Nicolas Morlet

Als onderdeel van zijn Europese plan zal Honda zijn gamma volgend jaar uitbreiden met een derde SUV, waarvan de naam zopas officieel werd gemaakt: de ZR-V.

De nieuwe ZR-V, die tussen de HR-V en de CR-V terechtkomt, wordt gepositioneerd in het hart van het C-SUV-segment, een van de meest competitieve op de markt. Hij zal het moeten opnemen tegen concurrenten zoals de Nissan Qashqai, de Peugeot 3008, de Toyota C-HR en de aanstaande Renault Austral.

Zonder de praktische aspecten te verwaarlozen, zal hij meer gericht zijn op dynamiek en de familietaken overlaten aan zijn grote broer, de CR-V. In Europa zal hij uitsluitend verkocht worden met een e:HEV hybride motor zoals de nieuwste HR-V. De motor zal waarschijnlijk identiek zijn aan die in de nieuwe Civic, met een vermogen van 184 pk.

Déjà-vu?

Hoewel Honda op dit moment nog geen foto's van zijn nieuwe model vrijgeeft, lijkt het erop dat de uiteindelijke versie dicht in de buurt komt van de gloednieuwe Amerikaanse HR-V die enkele weken geleden werd onthuld en hier is afgebeeld. Een model met mooie vormen dat ook rationeler oogt dan de futuristische look van onze Europese HR-V.

ZR-V wordt Honda’s derde SUV in Europa
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in