Wordt Corvette een volwaardig merk met ook een... elektrische SUV!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Het gerucht doet al de ronde sinds de lancering van de Corvette van de achtste generatie, maar de laatste tijd wordt het hardnekkiger dan ooit: General Motors wil de badge van zijn prestigieuze sportwagen doorontwikkelen tot een hele familie van voertuigen, waaronder... een elektrische SUV.

Sinds de lancering van de Corvette C8 is aangekondigd dat hij als eerste geëlektrificeerd zou worden. Verschillende elektrische concepten zijn al in de handen van testrijders gespot, en soms zelfs officieel vrijgegeven door de sociale netwerken van de fabrikant. Maar tot nu toe was er alleen sprake van de ons overbekende coupé.

Geïnspireerd door het succes van de Porsche Cayenne, Aston Martin DBX en Ferrari Purosangue, is General Motors nu van plan een hele "Corvette-familie” te ontwikkelen, te beginnen met een elektrische SUV. Dat model zou de handschoen opnemen tegen onder andere de gloednieuwe Lotus Eletre.

Er is zelfs een verkoopdatum voorgesteld: 2025. Tekenen ook present: geavanceerde technologie, waaronder een elektrische architectuur op 800 volt en een nieuwe generatie batterijen met hoge energiedichtheid, om een grote actieradius en een lager gewicht mogelijk te maken.

Gezien de reputatie van General Motors als "doodgraver" (Pontiac, Oldsmobile en Saab waren slechts schimmen van hun vroegere zelf voordat ze verdwenen), hebben puristen reden om te vrezen voor hun favoriete merk. Maar deze keer kan de gok op winst uitdraaien. Want ondanks dat diezelfde puristen de Mustang Mach-e nooit als een echte Mustang beschouwden, verkoopt het model als zoete broodjes....

Wordt Corvette een volwaardig merk met ook een... elektrische SUV!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in