Welke nieuwe SUV's brengt 2023?

2mnd geleden | Stephane Monsin

Onder de modelvernieuwingen en nieuwe lanceringen zal het jaar 2023 bol staan van de nieuwe SUV's. Hier zijn er zeven waar reikhalzend naar wordt uitgekeken!

SUV's zijn al enkele jaren aan een opmars bezig. Sedans, MPV's, coupés, zelfs de traditionele cabrio's van weleer zijn nu vervangen door een SUV-equivalent. Deze koorts zal voortduren tot in 2023, met verschillende fabrikanten die zich voorbereiden op de lancering van nieuwe SUV's, waaronder verschillende elektrische!

Audi Q6 e-tron

In navolging van zijn elektrificatieplan zal Audi in 2023 zijn kleine elektrische SUV Q4 e-tron ondersteunen met een groter model: de Q6 e-tron. De actieradius bedraagt 700 kilometer, met een oplaadtijd van 80% in 25 minuten, dankzij een batterij die snelladen tot 270 kW aankan.

Dacia Duster

De bestseller van Dacia wordt dit jaar vernieuwd in een derde generatie. Hij zal moderner, massiever en scherper ogen dan de huidige, zoals de in 2021 gepresenteerde concept car Bigster al liet zien. Hij blijft leverbaar als 4x4, maar niet meer als dieselvariant. Het grote nieuws is de komst van een hybride variant!

Jeep Avenger

Dit is Jeeps kleinste en zijn allereerste elektrische model, dat deel zal uitmaken van een reeks plug-inhybride modellen. De Jeep Avenger, uitgeroepen tot Auto van het Jaar op het Autosalon van Brussel in 2023, is een kleine stadscross-over die wordt aangedreven door een motor met 156 pk, waarmee een actieradius van 400 kilometer mogelijk is. Met name Italië en Spanje zullen recht hebben op een thermische variant, maar dat zal bij ons niet het geval zijn.

Kia EV9

Dit is een echte revolutie in de stijl van Kia: de EV9, die al werd benadrukt door het gelijknamige concept, is een grote elektrische SUV met geometrische kenmerken en een veel plagender design dan de grote Sorento SUV, zijn thermische tegenhanger. De definitieve versie is nog niet gepresenteerd, maar er wordt al gesproken over een bereik van 500 kilometer, met 80% opladen in slechts 20 minuten.

Peugeot 3008

Nog een Franse noviteit en nog een bestseller: de SUV 3008 van Peugeot verschijnt dit jaar in de showrooms. Deze derde generatie zal sportiever en agressiever zijn dan de huidige, in lijn met de nieuwe styling van Peugeot, die al te zien is op de nieuwe 308 en 408. Er wordt gesproken over een nieuwe plug-inhybride variant met 300 pk die een actieradius van ongeveer 300 kilometer zal bieden. Hij zou worden aangeboden als een 100% elektrische variant, terwijl de diesel wordt geschrapt.

Renault Scenic

Wijlen de monovolume Scénic, die in 2022 uit de catalogus van Renault verdween, zal opnieuw verschijnen in de vorm van een grote elektrische familie-SUV. Hij zou in het voorjaar worden onthuld en werd deels aangeprezen in de stylingstudie Scénic Vision. Hij krijgt de aandrijving van de Mégane E-Tech Electric, die 217 pk levert en een actieradius heeft van 300 kilometer.

Volkswagen Tiguan

In Duitsland zal Volkswagen zijn Tiguan in een derde generatie vernieuwen. De stijl moet zachter en minder lineair zijn dan de huidige. Op technisch gebied zal hij nieuwe hybride varianten krijgen, evenals het nieuwe 1.5 TSI-benzineblok (dat kan rijden op E85 bio-ethanol, wat in Frankrijk wordt verdeeld).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in