Voor een stevige abonnementsprijs gaat je Mercedes harder

2mnd geleden | Nicolas Morlet

In vele opzichten vervelt de auto tot een geconnecteerde supercomputer. De kloof tussen de wereld van computers en die van auto's is nog nooit zo klein geweest. Het jongste bewijs: Mercedes biedt haar Amerikaanse klanten via een jaarlijks abonnement een verhoging van het vermogen en de prestaties van haar elektrische modellen aan. De vraagprijs is serieus genoeg om je aan het denken te zetten...

Nieuwe instellingen van de elektrische motoren van de EQS en EQE en hun SUV-varianten maken een vermogenstoename van ongeveer 20 tot 24% mogelijk, zoals van 215 tot 260 kW voor de EQE 350 en van 265 tot 330 kW voor de EQS 450.

Concreet maakt deze functie, "Acceleration Increase" genoemd, het mogelijk om, zoals de naam al aangeeft, de prestaties van de modellen tijdens het spurten te verhogen. In cijfers betekent dit een vermindering van 0,8 tot 1 seconde in de acceleratie van 0-98 km/u (0-60 mph), afhankelijk van het model.

Stevige abonnementsprijs

Het bijzondere van deze functie is dat deze wordt aangeboden in de vorm van een jaarabonnement, zoals een abonnement op software of een streamingplatform. En de prijs is niet goedkoop: 1.200 dollar per jaar, exclusief belastingen! Ja, dollars, want momenteel wordt deze formule alleen aangeboden aan Amerikaanse klanten. Voor Europa is ze nog niet goedgekeurd. Of ook wij er zullen van profiteren is voorlopig nog niet duidelijk.

Het is niet trouwens niet de eerste keer dat Mercedes uitrusting op basis van een abonnement aanbiedt. Het doet dat ook voor de vierwielsturing van de EQS.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in