Volvo bouwt een nieuwe fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Volvo heeft de bouw aangekondigd van een derde Europese fabriek, na die in Torslanda (Zweden) en Gent. Een primeur in bijna 60 jaar!

Deze productie-eenheid in Kosice, in het oosten van Slowakije, zal zich toeleggen op elektrische auto's. Logisch, want de fabrikant heeft al aangekondigd dat het vanaf 2030 geen fossiele brandstoffen meer wil gebruiken, en tegen 2040 zelfs koolstofneutraal wil zijn.

"We hebben een duidelijk doel om tegen 2030 een zuiver elektrisch mobiliteitsmerk te zijn, wat in de lijn ligt van onze doelstelling", zegt Jim Rowan, CEO van Volvo Cars. "Uitbreiding in Europa, onze grootste verkoopregio, is cruciaal voor onze overgang naar elektrificatie en voortdurende groei. Ik ben erg blij dat we onze Volvo Cars-productie in Slowakije kunnen uitbreiden en ik kijk ernaar uit om nieuwe collega's en partners te verwelkomen op de komende reis."

"Ik waardeer het dat Volvo Cars besloten heeft zijn nieuwe fabriek in Slowakije te bouwen. De nieuwe Volvo Cars-fabriek is belangrijk voor ons omdat zij de sociale en economische situatie in de regio zal verbeteren en uitsluitend elektrische auto's zal produceren, wat de Slowaakse auto-industrie een concurrentievoordeel zal geven in het nieuwe ecologische tijdperk," zei de eerste minister van de Slowaakse Republiek, Eduard Heger.

De nieuwe fabriek maakt deel uit van de ambitie van het merk om 1,2 miljoen verkopen per jaar te bereiken. 250.000 daarvan zouden uiteindelijk afkomstig moeten zijn uit Slowakije, waar de productie naar verwachting in 2026 van start zal gaan. De totale investering bedraagt 1,2 miljard euro. Het is ook de eerste keer dat Volvo een nieuwe productievestiging opent sinds de opening van Volvo Gent in 1965.

Volvo bouwt een nieuwe fabriek voor elektrische auto's in Slowakije
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in