Volkswagen onthult zijn elektrische sedan ID.7 in Las Vegas

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, de grootste beurs gewijd aan elektronica en technologie, heeft Volkswagen een tipje van de sluier opgelicht over zijn nieuwe grote elektrische sedan. Een model dat een bekende naam van de fabrikant zal overnemen.

Voorheen bekend als de ID.Aero, heet de grote elektrische sedan van Volkswagen nu ID.7, een bewijs dat de ontwikkeling ervan vordert. Het is echter nog niet de definitieve versie die de bezoekers van CES kunnen zien, maar een versie die zeker al dicht bij productie staat, maar nog steeds gehuld zit in een camouflage die niet alle kenmerken onthult. Deze camouflage is heel bijzonder omdat ze bestaat uit veertig lagen verf, waarvan sommige geleidend en andere isolerend zijn. Zo kunnen 22 zones van het voertuig afzonderlijk worden verlicht en geregeld.

Groot scherm en augmented reality

Onder het originele lakwerk valt al af te leiden hoe de auto en het interieur er zal uitzien. Het ontwerp is hetzelfde als bij de andere ID-modellen, maar met een groter scherm van 15 duim en een head-updisplay met augmented reality. De ID.7 introduceert ook een geavanceerd verwarmingssysteem, inclusief indirecte en gerichte luchtstroom (bijvoorbeeld op de handen).

Lange afstand

Gebouwd op het elektrische platform van de Volkswagen Groep (MEB), hetzelfde als dat van de ID.Buzz, Skoda Enyaq IV en Volkswagen ID.5 in het bijzonder, zal de ID.7 kunnen rekenen op zijn veel zorgvuldiger aerodynamica voor de beste actieradius van alle modellen die deze basis delen. Het merk mikt op 700 kilometer. Als grote berline zal hij de facto de plaats innemen van de Passat, een echt instituut van het gamma. Maar in verval. Zo werd de berlinecarrosserie een jaar geleden stopgezet.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in