Volkswagen gaat 100% elektrisch in 2033

3w geleden | Nicolas Morlet

Terwijl de Europese Unie net een verbod op de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor vanaf 2035 heeft goedgekeurd, kondigt Volkswagen aan dat zijn gamm al twee jaar eerder 100% elektrisch zal zijn.

Volkswagen, Europa's grootste autofabrikant, gaat vanaf 2033 volledig elektrisch rijden. Tenminste op het oude continent. Het merk zal ook de ontwikkeling van zijn elektrische modellen versnellen door in de komende vier jaar niet minder dan tien batterij-aangedreven voertuigen te lanceren. Deze omvatten een model met een prijs van minder dan 25.000 euro (bovenaan dit artikel afgebeeld), dat verkrijgbaar zal zijn in twee carrosserievormen: als hatchback en als cross-over.

Volkswagen wil ook het aantal modellen van zijn verschillende merken (Audi, Seat, Skoda) verminderen om zich te concentreren op de meest winstgevende, met als doel een marge van 8% tegen 2025. Veel modellen zullen dus verdwijnen. Dit beleid is identiek aan dat van Ford, dat heeft aangekondigd dat de Fiesta volgend voorjaar ophoudt te bestaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in